10 heinäkuuta 2016

CX:n kaasuttimet

Ensiajeluilla tuli huomioitua, että cx väänti alhaalta heikonlaisesti. Tyhjäkäynti oli tasainen, mutta välillä hiipui hetkeksi alle 1100rpm. Muutenkin kulku pienellä kaasulla oli tukkoista. Jos käänti reippaasti kahvasta pyörä kyllä lähti, mutta molemmat tulpat, etenkin oikea oli lähes musta. Customissa Hondan ohje tyhjäkäyntiruuveille on 1 3/4 kierrosta auki pohjasta. Ei paljoo parantunut vaikka ruuvien kierroksia pienenti. Ei muuta, kuin uudestaan kaasarit pöydälle ja tuutkailemaan paremmin luistin neuloja ja istukoita. Luuppi vahvisti, mitä epäilin. Neulat kulahtaneet ja istukatkin selvästi. Uskon, että kulumista on edesauttanut vielä, että tosiaan neulat oli kiilattu täysin jäykiksi! Melkein uskaltasin väittää syyksi!

 
Kaasuttimien korjaussarjoissa yleensä on uusi neula ja istukka. 5-6 mm:n paksuisella puutangon pätkällä oli helppo lyödä istukat rungoista irti. Itse asiassa toinen melkein tipahti pois. Alakautta, eli suuttimien puolelta uusi sisään ja pääsuutin/emulsioputki kiertäen takaisin.


Eli tässä tapauksessa kuluneiden luistin neulojen kautta pääsi liikaa bensaa ihan pienilläkin kierroksilla. Suurilla kierroksilla suhteellinen bensamäärä kasvaa ja kärki alue olikin neuloissa kulumaton, jolloin pyörä pelasi ihan ok. Kannattaa nuokin osat vaihtaa, jos rempaa cx:n kaasuttimia useamman vuosikymmenen jälkeen. Pyörälläni on ajettu reilu 100 t km:ä nyt, joten kaasuttimet ovat nyt kunnossa seuraavia vuosia ja kilometrejä varten. Cx.n kaasuttimet kannattaa aina pitää originaaleina. Sellaisinaan ne pelaa parhaiten. Ei kannata alkaa säätämään, jos vaan alkuperäinen ilmanputsarikotelo ja suodatin on käytössä.

Heti perään kävin muutaman kymmenen kilometriä ajamassa ja nyt cx pelaa niinkuin pitääkin! Vielä kun syksyllä vaihdan uuden G47 staattorin, niin pääsen omalla cdi yksiköllä ajelemaan. Ei Ignitech'ssä mitään vikaa ole, mutta analoginen elektroniikka on ihan ok cx:ssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti